Kezdõlap Regisztráció Ingatlanhírek GY.I.K. Média ajánlat Impresszum Állásajánlat Oldaltérkép
 goodestate.eu Logo

Termékkereső:
 
 Hasznos Linkek
 Szolgáltatásaink
 Média Ajánlatunk

 

Előző hír Következő hír

Lakáslízingből hitelkonstrukciót

2006-06-07 16:21

Az Elephant Holding ZRt. eladási statisztikái szerint a lakáslízing bevezetése óta a várt 15 százalékkal szemben 20 százalékon stabilizálódott a cég lízinges ügyfeleinek aránya.

A társaság tapasztalatai szerint a lakáslízing iránt érdeklődők alapvetően két csoportra oszthatók. Vannak, akik sajátos helyzetük miatt - önerő hiánya, BAR lista, jövedelemvizsgálat során felmerülő akadály - a banki hitelek nagy többségét nem tudják felvenni. Számukra elsősorban a lízingcégek önerő nélküli finanszírozása vonzó, jóllehet sokakat elbizonytalanít az a tény, hogy a lakás tulajdonjoga csak a lízing futamidő lejártával kerül a tulajdonukba. Erre megoldás lehet a lízingkonstrukciók banki hitellé történő alakítása a futamidő alatt. Ez a legtöbb lízingcégnél egyszeri díj fejében lehetséges, és a lízingcég banki refinanszírozó partnerével együttműködve nehézség nélkül megoldható. Ráadásul a lízinggel vásárolt lakás mentes az öröklési illeték alól, hiszen a nyílt végű lízing konstrukcióknál a lakás tulajdonjogának lehívása bárkire átruházható.

Ezzel kapcsolatban a holding pénzügyi vezetője azt ajánlja, hogy a vevő lízingelje a kiválasztott ingatlant, és amikor a befizetett lízingdíjból banki hitelfelvételhez szükséges tőkét kovácsolt, áttérhet valamelyik hitelkonstrukcióra.

A másik csoport elsősorban üzleti lehetőségként tekint a középtávon jó megtérülési rátával kecsegtető lakáslízingre. A befektetőket nem csak a 0 százalékos önerő bátorítja, de - amennyiben az ingatlan saját cégbe kerül - elszámolhatják az amortizációt, és hosszú, kiszámítható intervallumban csökken a cég adóalapja is.

Országos ingatlan ajánló: Lakás  Ház  Telek  Nyaraló  Garázs  Üzleti ingatlan  Luxus ingatlan
© 2005-2006. Goodestate Ingatlan Webfejlesztés