Kezdõlap Regisztráció Ingatlanhírek GY.I.K. Média ajánlat Impresszum Állásajánlat Oldaltérkép
 goodestate.eu Logo

Termékkereső:
 
 Hasznos Linkek
 Szolgáltatásaink
 Média Ajánlatunk

 

Előző hír Következő hír

2013-ig a panellakások 80 százaléka megújul

2006-06-07 16:13

A panellakások 80 százaléka megújul 2013-ig, ehhez az elkövetkező évtől uniós források is rendelkezésre állnak - mondta Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter Kaposváron

Az építésügyekért felelős miniszter erről azt követően beszélt újságíróknak, miután megtekintette egy kaposvári panelépület felújítási munkálatait. Az elmúlt időszakban hihetetlen sikeres volt ez a program, több mint 87 ezer panellakást újítottunk föl egy esztendő alatt, az elmúlt négy évben 110 ezer lakás újult meg - jelentette ki Kolber István. Azt tapasztalom, hogy továbbra is óriási az érdeklődés - mondta, hozzátéve: erre tekintettel újabb felújítási pályázatot hirdettek meg, amelyre szeptember végig lehet jelentkezni.

Hangsúlyozta: minden, a kiírásnak megfelelő pályázatot befogadnak, a források rendelkezésre állnak.

Jelezte, hogy a 2007-2013 közötti uniós költségvetési időszakra készülő Új Magyarország programban a panellakások felújítása már a városrehabilitációs programokkal együttesen szerepel. Ehhez már uniós forrásokat is lehet igényelni, ugyanis megjelentek az Európai Unió erre vonatkozó szabályai, amelyek ezt lehetővé teszik - tette hozzá.

Kolber István közölte, az idén még a magyar költségvetésből biztosítják a felújításokhoz szükséges költségeket. Jövőre azonban, amikor már az uniós pénzek is rendelkezésre állnak már nemcsak épületek, hanem parkolók, járdák, zöldterületek rendbetételét is lehet majd támogatni. Ez a készülő kormányprogramban kiemelten szerepel - jegyezte meg a miniszter. Mint mondta, a felújítások ütemét illetően Kaposvár esetében is jó eredményekről számolhat be, hiszen az elmúlt négy évben hússzor annyi panellakást újítottak föl és ehhez harmincszor több támogatást biztosítottak, mint azt megelőzően 2001-től, a panelprogram indulásától.

Hangsúlyozta, hogy ezzel jelentős munkalehetőséget is teremtettek, az ablakgyártóktól kezdve a kivitelezőkig sok vállalkozó jutott munkához. Ám a legfontosabb, hogy a felújítás révén a lakók jelentős, a tapasztalatok szerint mintegy ötvenszázalékos megtakarítást érhetnek a fűtési költségeknél - mutatott rá Kolber István.

Országos ingatlan ajánló: Lakás  Ház  Telek  Nyaraló  Garázs  Üzleti ingatlan  Luxus ingatlan
© 2005-2006. Goodestate Ingatlan Webfejlesztés